Biografie


[column_two_thirds]

Arya Isatvastra Tariverdi (Teheran, 27 maart 1984) is een filmproducent en -regisseur.

Arya Tariverdi heeft Italiaanse voorouders en werd geboren in Perzië. Zijn moeder had een hoge militaire rang in de landmacht van de Sjah van Perzië, Mohammad Reza Pahlavi. Een aantal jaar na de revolutie in 1979 verhuisde het gezin naar Nederland. Tariverdi studeerde later in Londen af in de richting Fictie regie aan London Film School, om vervolgens terug te keren naar Nederland. In 1999 startte Tariverdi zijn eigen filmproductiemaatschappij (ATP Film Studios) in de stad Amersfoort, waar hij met zijn carrière in de media- en de filmindustrie begon. In 2011 opende zijn bedrijf haar tweede vestiging in Los Angeles, waarna in 2015 zijn bedrijf van Amersfoort naar Hilversum verhuisde en in 2019 een derde vestiging startte op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Via zijn bedrijf produceert Tariverdi zowel in Nederland als in buitenland diverse soorten TV- en filmproducties.

Naast zijn werkzaamheden als directeur van ATP richtte Tariverdi in 2006 SCENECS International Debut Film Festival op. Dit festival richt zich enkel op nieuwe filmregisseurs en producenten en vindt jaarlijks naast online, fysiek plaats in diverse steden in Nederland en Italië.

In 2012 werd Tariverdi als bestuursvoorzitter gevraagd om de publieke omroep Mediagroep EVA, uit de financiële problemen te helpen en een reorganisatie door te voeren. Hij zorgde voor de reorganisatie van EVA en legde de zendtijd volledig open voor alle lokale en regionale producenten, zodat ze zonder kosten hun programma’s via EVA konden uitzenden. Tevens richtte hij direct daarna overleggroep MONA (Media Overleg en Netwerkgroep Amersfoort en omgeving) op, om op deze wijze meer samenwerking te realiseren tussen verschillende losstaande wijk TV’s en media initiatiefnemers in Amersfoort en omgeving.

Na zijn werkzaamheden als bestuursvoorzitter bij EVA werd Tariverdi in 2015 gevraagd om als voorzitter bij de Hilversumse omroep, RTi Hilversum ook een reorganisatie door te voeren. Tijdens zijn voorzitterschap bij RTi Hilversum ontwikkelde hij samen met onder anderen de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes het initiatief Mediacentrum Gooi en Vechtstreek.[2][3] Onder deze titel zorgde Tariverdi dat er een start werd gemaakt in actievere samenwerking tussen de lokale omroep Hilversum en diverse andere omroepen en kranten.

Bron: Wikipedia

[/column_two_thirds]

[column_one_third_last]

[/column_one_third_last]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.